Extrude

Extruding Faces en Edges


Edit Mesh->Extrude
maakt nieuwe polygons aan vanuit Edge of Faces selectie. De nieuwe polygons ontstaan op de plek van de geselecteerde edges of faces. Daarom is het belangrijk dat je ze meteen verplaatst/scaled/roteert met de handle die verschijnt bij Extrude.

extrude1

Een snellere manier om bij Extrude te komen is wanneer je de faces of edges al geselecteerd hebt om Shift +RMB tegelijk in te drukken, terwijl de cursor boven het object staat. Extrude staat in het Marking Menu naar beneden.

extrude2

Extruding Vertices

Wanneer je Extrude doet op vertices krijg je geen handle, want dit gaat maar op één manier. Je kunt nog wel instellingen doen met de kleine optiebox die opent tijdens de Extrude.

extrude3

Keep Faces Together

Wanneer je meerdere aangrenzende faces tegelijk selecteert voor een Extrude, kun je door de optie Keep Faces Together uit te zetten een ander resultaat krijgen. Nu krijg je een Extrude per face in plaats van één Extrude. De optie vind je in de kleine optiebox tijdens de Extrude.

extrude4 extrude5

Extrude langs een Curve

Wanneer je een curve selecteert met een aantal faces, volgt de Extrude de curve. In eerste instantie springt de Extrude naar het einde van de Curve. Daarna moet je het aantal Divisions verhogen. Dat kan heel snel door van links naar rechts te sliden op het woord Divisions in de kleine optiebox. Daar staan een aantal opties, maar lang niet allemaal. Als je bijvoorbeeld Taper wil veranderen, kun je dat rechts in de Channelbox of in de Attribute Editor doen.

extrude6

Advertenties

Over student3d

I work as Guru in Maya, my blogname is student3d. Actually there is much to learn, and I'll keep up retrieving more knowledge. What's in a name?
Dit bericht werd geplaatst in Modelleren en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s